Samoa: Legenda o želvě a žralokovi

Při brouzdání po zdrojích na nové články o Samoe jsme narazili na tuto úžasnou animovanou pohádku. Ta vychází z původní maorské legendy o želvě a žralokovi a celý příběh je promítaný na tradiční samojskou látku tapa a je doplněný tradiční samojskou hudbou hranou na domorodé nástroje. Za tímto skvostným dílem stojí umělec Ryan Woodward, který tento krátký film animoval. A povedlo se mu to opravdu bravurně, podle mě je to jedno z nejlepších přiblížení samojské tradiční kultury, duše a podstaty tohoto národa, jaké dnes můžete najít na internetu.

 

Takže se pohodlně usaďte, hoďte si Vimeo na celou obrazovku, osolte bedny a užijte si tento nádherný příběh protkaný silnou atmosféru pacifické Samoji. Jen pozor – dost možná hned po jeho skončení otevřete prohlížeč a začnete na Skyscanneru hledat levné letenky do Pacifiku :).

Jo a víte, co je nejlepší? Tahle zátoka opravdu existuje, jmenuje se Lover´s leap a my jsme ta byli a želvu s žralokem na vlastní oči viděli! Jaké to bylo se můžete dočíst v tomto článku.

Vidíte je? jsou tam!

Mohlo by tě zajímat

Napsat komentář