Upfest 2016: Nejlepší street art letošního roku – 1. část

Rok se s rokem sešel a Bristol opět ovládl náš úplně nejoblíbenější festival. UPFEST 2016: největší street art a graffiti festival v Evropě! Ulice městské části Bedminster zaplavili nejlepší sprejeři, grafiťáci a street art umělci z celého světa. Letošního ročníku se zůčastnilo více než 700 umělců z 45 států, kteří se během jednoho víkendu vyřádili na téměř 3000 metrech čtverečních legálních ploch.

Tím, že se na Upfest sjíždí opravdu ta nej špička z celého světa, slouží tento festival jako skvělý rozcestník pro všechny příznivce, kteří chtějí najít nové autory, zorientovat se v nejnovějších trendech a načerpat inspiraci. Pokud vás tedy některý obrázek hodně zaujme, na oficiálních stránkách Upfestu najdete podrobné profily všech umělců, kteří na letošním Upfest malovali a vystavovali a můžete si tu dohledat jejich jména a osobní portfolia. My letos objevili spoustu nových umělců, jejichž dílo nás hodně oslovilo.

Fotek pro vás máme opravdu hodně, takže doporučujeme se pohodlně posadit, pustit si do sluchátek nějakou příjemnou hudbu, kliknout na první obrázek a další listovat a prohlížet pěkně v galerii na celé obrazovce. Spousta z nich má v sobě geniální nápad či hlubokou myšlenku, takže nespíchejte a pěkně si toto street artové menu vychutnejte… Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
První várka největších skvostů letošního pouličního umění je u konce, druhou porci vám naservírujeme během příštího týdne, ať vás teď úplně nezahltíme a máte se na co těšit. A kdybyste přece jen ještě neměli dost a prahli po další dávce současného street artu, mrkněte na naši fotoreportáž z loňského ročníku.

Mohlo by tě zajímat

Napsat komentář