Chelsea in Bloom – prestižní floristická výstava v Londýně

Moje mamka miluje květiny. Jejich vůně, barvy a rozmanitost ji přinášejí obrovskou radost. Vypěstuje všechno – kdyby zasadila holinku, vyroste jí celý zahradník :-). Zná názvy snad všech kytek, co si u nás můžete zasadit do květináče nebo na zahrádku a ovládá nejrůznější triky a vychytávky, jak kytičkám dopřát vše, co potřebují. Letos jsem se rozhodla jí udělat radost a pozvala ji na výlet za mnou do Anglie, konkrétně do Londýna, kde se každoročně koná velkolepá výstava současného zahradního designu a nejžhavějších novinek ze světa rostlin – věhlasná Chelsea Flower Show, sen zahradníků a milovníků květin z celého světa. Ještě před vstupem na tuto hlavní akci jsme se zastavili v Chelsea u Sloane Square, kde se ve stejné době konala spřátelená akce Chelsea in Bloom.

Chelsea in Bloom je populární floristická událost, která se už po dvanáct let pravidlně koná v Londýně, právě v slavné milionářské čtvrti Chelsea. Tato událost úzce souvisí se simultáně probíhající výstavou Chelsea Flower Show, která se odehrává hned za rohem a stejně tak je jejím spolupořadatelem Royal Horticultural Society – RHS (česky Královská zahradnická společnost). Mezi 22. a 27. květnem tak letos opět ulice, obchody a výlohy v nákupní čtvrti Chelsea rozkvetly pod rukama talentovaných designerů a floristů. Ti tu vytvořili dech beroucí květinovou podívanou a proměnili okolí Sloan Square v květinový ráj. Soutěživost roste každým rokem a místní luxusní obchody, restaurace a hotely se předhánějí v co nejkreativnějších a nejkrásnějších expozicích zdobících jejich vchody a výlohy.

Téma letošního roku bylo květiné safari, inspirované dobrodružstvím, objevy, exotickými zvířaty, savanami, planinami a džunglemi. Okolí Sloane square se tak zaplnilo tropickými rostlinami, slony, žirafami, papoušky, lvi a leopardy. Rekordní počet 51 podniků se letos rozhodl své výlohy načančat v africkém stylu a poprat se se svými sousedy – konkurenty o vítězství v jedné ze soutěžních kategorií. Každý butik byl hodnocen odbornou porotou na základě kreativního uchopení zadaného tématu, stylu, zručnosti a relevance. Cenu inovace získala výzdoba optiky Tom Davis designovaná Hayford & Rhodes znázorňující západ slunce na savaně. Hlavní cenu Nejlepší květinová expozice si vysloužil butik Hackett se svou džunglí plnou jaguárů, šplhajících se opic a papoušků od týmu Wildabout Flowers ve spolupráci Harlequin Design. A o speciální cenu poroty se podělila trojice žirafích výloh před obchody Kiki McDonough, Rag & Bone a Smythson.

No, co vám budu vyprávět, pojďte se po rozkvetlých ulicích Chelsea a jejich luxusních butiků projít s námi! Jsem si jistá, že nejen milovníci kytiček si tuto foto-procházku parádně užijí. Byl to fakt zážitek! Napište nám do komentářů, které dílo se nejvíc líbí vám!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by tě zajímat

Komentáře (1)

Páni, to je pecka! Koukám, že na návštěvu Londýna je nejlepší květen. I když mi chcípne i kaktus, tohle bych chtěla vidět.
Katka

Napsat komentář